Home NieuwsRadboud Universiteit Kaartverkoop educatieve escaperoom van start

Kaartverkoop educatieve escaperoom van start

door Redactie

Het is deze week precies 75 jaar geleden dat toenmalig rector magnificus Bernard Hermesdorf de Radboud Universiteit (RU) sloot. Daarom is de kaartverkoop voor de educatieve escaperoom over deze gebeurtenis woensdag van start gegaan.

Vandaag is de website ‘Universiteit in verzet‘ gelanceerd, waar meer informatie te vinden is over het verhaal achter de educatieve scaperoom en geïnteresseerden tevens een tijd kunnen reserveren. In de escaperoom kruipen studenten in de huid van de vrienden van Jozef van Hövell van Wezeveld en Westerflier, die in 1943 preses was van het Nijmeegse Studentencorps Carolus Magnus. Van Hövell van Wezeveld en Westerflier speelde een belangrijke rol in het studentenverzet tegen de Duitse bezetter. In de educatieve escaperoom hebben bezoekers een uur de tijd om puzzels op te lossen en keuzes te maken die een indruk geven van de benauwde situatie waarin Nijmeegse studenten zich 75 jaar geleden bevonden.

De escaperoom is vanaf 6 mei in Museum het Valkhof te bezoeken met een groep van maximaal zes deelnemers. Deelnemers onder de 25 jaar ontvangen €11 korting op de totale prijs.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen