Home NieuwsRadboud Universiteit Studentbestuurders RU profiteren niet van nieuwe regeling

Studentbestuurders RU profiteren niet van nieuwe regeling

door Redactie

Afgelopen vrijdag werd bekend dat vanaf aankomend academisch jaar voltijd studentbestuurders geen collegegeld meer hoeven te betalen. Op de Radboud Universiteit zijn er echter geen voltijd bestuursfuncties voor studenten. Gaat de RU daar met deze nieuwe regeling iets aan veranderen?

Nee. Hoewel veel studentbestuurders op de Radboud Universiteit vaak qua tijd voltijd bezig zijn met hun functie, wordt van hen verwacht dat ze daarnaast enkele vakken van hun studie volgen. Voltijdbesturen bestaan daarom officieel niet op de RU. Martijn Gerritsen, woordvoerder van de Radboud universiteit, laat weten dat de nieuwe regeling geen reden voor de RU is om hier iets aan te veranderen. ‘De Radboud Universiteit is voorstander van de combinatie van studie en bestuurswerk; besturen doe je naast je studie, niet in plaats van je studie. Daarom kent de Radboud Universiteit bestuursbeurzen toe onder voorwaarde dat de studentbestuurders studievoortgang boeken. Het college ziet geen aanleiding om daar op dit moment verandering in aan te brengen.’ 

Is de financiële vergoeding die fanatieke studentbestuurdes op de RU krijgen nog wel in verhouding met het geld dat voltijd studentbestuurders op andere universiteiten zullen krijgen? 1.984 euro is immers geen kattenpis en het combineren van een studie met een bestuursjaar ook niet.     

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen