Home NieuwsRadboud Universiteit Kerstmenu in Gerecht: pastinaakcrème en hertenpeper

Kerstmenu in Gerecht: pastinaakcrème en hertenpeper

door Redactie

Sinterklaas is weer naar Spanje en de kerstspullen mogen weer van zolder. Ook het Gerecht is in kerstsferen en heeft het jaarlijkse kerstmenu bekend gemaakt.

Vanwege de tijdelijke sluiting van de Refter verzorgt het restaurant in het Grotiusgebouw voor de eerste keer het traditionele kerstdiner. Maandag 17 december en dinsdag 18 december kunnen studenten zich laven aan een driegangendiner voor de luttele prijs van €7,50.

Zowel bij het voor- als hoofdgerecht staat een variant met vlees en een vegetarische variant op het menu. Op maandag staan om te beginnen ossenstaartbouillon of schorseneren- en pastinaakcrème voor je klaar. Vervolgens kunnen studenten kiezen tussen gevulde hoenderfilet met cranberries en de vegetarische bospaddenstoelenstoof. Bij de kip worden aardappels en haricots verts geserveerd, bij de paddenstoelen horen tagliatellepasta en Romanescobloemkool. Als dessert kan je genieten van zelfgemaakte tiramisu.

Op dinsdag kunnen studenten als voorgerecht tussen een romige vissoep en heldere bospaddestoelensoep kiezen. Het vegetarische hoofdgerecht noemt het Gerecht een ‘kerst frittata’: frittata met tomaat, mozzarella, chipotle en basilicum. Studenten kunnen ook kiezen voor een stoofschotel met hertenpeper. Als dessert krijg je een kerst trifle geserveerd: een feestelijk dessert met bosvruchten, gemarineerde cake, crème Suisse en Italiaans schuim.

Traditiegetrouw wordt er op beide avonden voor een muzikale omlijsting gezorgd door een kerstkoor. Studenten wordt aangeraden met een langere wachttijd dan gewoonlijk rekening te houden.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen