Home NieuwsRadboud Universiteit Keuzegids Universiteiten: RU én RUG beste brede universiteit

Keuzegids Universiteiten: RU én RUG beste brede universiteit

door Redactie

De Radboud Universiteit (RU) is alweer verkozen tot beste brede klassieke universiteit van Nederland. Het is voor de zesde achtereenvolgende keer dat de RU  deze stempel krijgt opgedrukt van de Keuzegids Universiteiten. De RU staat dit jaar echter niet meer alleen aan de top, want ook de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) mag zich de ‘beste brede universiteit van Nederland’ noemen.

It’s not lonely at the top
De Keuzegids Universiteiten komt ieder jaar uit en beoordeelt de bacheloropleidingen en universiteiten van Nederland. De onafhankelijke gids kijkt in zijn beoordeling naar de vakkennis van docenten, het aantal contacturen en de kwaliteit van faciliteiten. Om deze critera goed te bestuderen kijkt de Keuzegids voornamelijk naar de Nationale Studentenenquête (NSE). Dit jaar blijken de RU en de RUG in totaal even goed te scoren met een totaalscore van 62 punten. De RU is dus haar voorsprong op de andere brede klassieke universiteiten kwijt. Wageningen University & Research is de beste universiteit van Nederland met een eindresultaat van 74.5 punten.

Topopleidingen en eerste plaatsen
Naast de gedeelde titel van beste brede klassieke universiteit, heeft de RU drie bacheloropleidingen die het predicaat ‘topopleiding’ mogen dragen volgens de Keuzegids. Het gaat om de studies Molecular Life Sciences, Natuur- en Sterrenkunde en Wiskunde. Daarnaast behalen negen andere opleidingen de eerste plaats in hun vakgebied: Algemene Cultuurwetenschappen, Bestuurskunde, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Pedagogische Wetenschappen, Politicologie, Rechtsgeleerdheid, Taalwetenschap, Tandheelkunde en Wiskunde. 

Afgelopen september werd bekend gemaakt dat de RU volgens het Elsevier-onderzoek Beste Studies de beste brede klassieke universiteit van Nederland. Hier hoeft de RU haar titel niet te delen met de RUG en staat de Nijmeegse universiteit nog alleen aan de top.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen