Home NieuwsRadboud Universiteit Minister van Onderwijs bezoekt Radboud Universiteit

Minister van Onderwijs bezoekt Radboud Universiteit

door Redactie

Alumnus Ingrid van Engelshoven, tegenwoordig minister van Onderwijs, brengt vandaag een werkbezoek aan de Radboud Universiteit (RU). Ze komt onder meer praten met het College van Bestuur, kijken naar presentaties en een wandeling maken over de campus. 

Van Engelshoven gaat met het College van Bestuur onder andere in gesprek over de verbinding tussen het middelbaar en het hoger onderwijs. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om projecten als de Pre-University Colleges, waarbij middelbare scholieren vakken volgen op de RU, of middelbare schooldocenten die worden ingehuurd om feedback te geven op de aansluiting tussen hoger en middelbaar onderwijs. Na dit gesprek krijgt de minister een klein inkijkje in het onderzoek dat in Nijmegen wordt gedaan aan de hand van een drietal presentaties. Deze gaan onder andere over ‘rampen en de Nederlandse identiteit’ en de ‘neurobiologische grondslagen van het menselijk taalvermogen’. Tussendoor neemt Van Engelshoven de tijd voor een wandeling over de campus. 

De RU is niet de eerste universiteit die Van Engelshoven aandoet op haar grand tour langs de Nederlandse hoger onderwijsinstellingen. Eerder bezocht ze onder meer de Universiteit Utrecht, de Universiteit Twente en de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen