Home NieuwsRadboud Universiteit Mysterieuze rode vierkantjes gespot op campus

Mysterieuze rode vierkantjes gespot op campus

door Redactie

Demonstranten hebben op meerdere plaatsen op de campus rode vierkantjes geschilderd. Onder andere op een muur van het Gymnasion, een zebrapad bij het Erasmusgebouw, de buitenkant van TvA1 en een vuilnisbak in de richting van het Berchmanianum is het herkenningsteken van demonstranten tegen het huidige kabinetsbeleid te vinden.

In meerdere Nederlandse studentensteden zijn door actievoerders rode vierkantjes geïnstalleerd. Zo hingen actievoerders in Groningen een rode doek aan de Westertoren en zijn ook in Amsterdam op meerdere plaatsen rode vierkantjes te vinden. Waarschijnlijk zijn de verzetstekens een voorbode op het protest van aanstaande zaterdag in Den Haag, waar studenten in actie komen tegen het sociale leenstelsel.

Het is onbekend wie achter de ludieke actie zitten. Studentenvakbond AKKU en actiegroep Change Perspective ontkennen bij het plaatsen van de vierkantjes betrokken te zijn geweest. Geertje Hulzenbos, oud-voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond, complimenteert op Twitter de Nijmeegse actievoerders die de vierkantjes hebben geplaatst. ‘Samen laten we Nederland rood kleuren’, laat ze op het medium weten, met de hashtag ‘Red squares everywhere’.

Overigens leek het College van Bestuur de actie ook te steunen door bij het Berchmanianum overal rode vierkante luifels uit te hangen. De demonstrerende studenten zullen dit vast weten te waarderen.

Foo2

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen