Home NieuwsRadboud Universiteit Neurowetenschapper Karl Friston ontvangt eredoctoraat

Neurowetenschapper Karl Friston ontvangt eredoctoraat

door Redactie

Britse neurowetenschapper Karl Friston zal donderdag 19 mei een eredoctoraat ontvangen bij de drieënnegentigste verjaardag (dies natalis) van de Radboud Universiteit (RU). Professor Friston’s krijgt het eredoctoraat onder andere vanwege zijn verdiensten op het gebied van visualisatietechnieken voor het brein. 

Friston is de uitvinder van de techniek waarmee wetenschappers de verschillen in hersenactiviteit onderzoeken wanneer een proefpersoon een taak uitvoert, de zogenaamde statistical parametric mapping. Deze techniek is de internationale standaard voor het analyseren van zulke hersendata. Daarnaast werkt Friston aan een theorie waarmee onderzoekers de werking van het brein beschrijven. In deze theorie worden de hersenen gezien als een voorspellingsmachine. 

Het werk van Friston verscheen in de belangrijkste wetenschappelijke tijdschriften en is meer dan 82 duizend keer geciteerd. Volgens het persbericht van de RU is ‘het eredoctoraat een bekrachtiging van de samenwerking tussen het University College London en de RU en in het bijzonder het Donders Instituut.’

 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen