Home NieuwsRadboud Universiteit Nieuw verkiezingsprogramma AKKUraatd bekend

Nieuw verkiezingsprogramma AKKUraatd bekend

door Redactie

Als tweede en laatste partij heeft studentenpartij AKKUraatd woensdagochtend haar programma bekendgemaakt voor de studentenverkiezingen van volgende week.

Waar concurrent asap zich beperkt tot tien punten, heeft AKKUraatd net als andere jaren gekozen voor een lijvig manifest met maar liefst 28 punten verspreid over vier overkoepelende thema’s. Die vier pijlers zijn net als vorig jaar goed onderwijs, studentenleven voor iedereen, duurzaamheid en sterke medezeggenschap. De punten die onder die pijlers vallen, bevatten echter wel een aantal nieuwe eisen. Zo zet AKKUraatd dit jaar sterk in op het openbreken van de Honours Academy, moet de universiteit laptops te leen aanbieden en moeten er studentenpanels komen om studenten meer te betrekken bij wat er speelt op de universiteit.

Naast nieuwe plannen is er echter ook ruimte voor oude bekenden, zoals de roep om een student-lid in het College van Bestuur en kreten als ‘geen bindend maar een dringend studieadvies’. Een ding is zeker: wie overweegt op AKKUraatd te stemmen, heeft met het verkiezingsprogramma meer dan genoeg te lezen. Wie zich door het hele programma weet te worstelen, gaat in elk geval goed ge├»nformeerd de verkiezingen in.

Eerder maakte AKKUraatd al haar kandidatenlijst voor dit jaar bekend. 

Schermopname 33

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen