Home NieuwsRadboud Universiteit Nieuwbouw Faculteit Sociale Wetenschappen vanaf 2020 in gebruik

Nieuwbouw Faculteit Sociale Wetenschappen vanaf 2020 in gebruik

door Redactie

In 2018 zal de bouw van de nieuwbouw voor de Faculteit der Sociale Wetenschappen op de campus van start gaan. Vanaf medio 2020 kunnen medewerkers en studenten er gebruik van maken. Dit maakte de RU zojuist bekend.

De nieuwbouw van de Faculteit der Sociale Wetenschappen bestaat uit collegezalen, stiltewerkplekken, practicumruimten, groepswerkplekken en horecavoorzieningen. Daarnaast komt er een centrale laboratoriumvoorziening. Het gebouw moet studenten ‘uitnodigen om niet alleen voor college naar de campus te komen maar om daar ook gedurende de rest van de dag er te studeren, te ontspannen en andere studenten en docenten te ontmoeten.’

In het nieuwe gebouw moet de meest duurzame constructie van de campus worden; vrijwel energieneutraal en gecertificeerd volgens de duurzaamheidsnorm Breeam Excellent. 

Op de website van de RU zijn daarnaast afbeeldingen te zien van een ‘Sun Roof’ en een ‘Studiepodium’. Uit de afbeeldingen is af te leiden dat, net als het Grotius, het gebouw een erg open karakter zal krijgen. 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen