Home NieuwsRadboud Universiteit Nieuwe FOndS-regeling tot stand gekomen

Nieuwe FOndS-regeling tot stand gekomen

door Redactie

Het College van Bestuur (CvB) en de Universitaire Studentenraad (USR) zijn het afgelopen woensdag eens geworden over een nieuwe Regeling Financiële Ondersteuning Studenten (FOndS).

Nieuwe onderwijspilot
Het CvB en de USR hebben verschillende afspraken gemaakt over de regeling die ook over de bestuursbeurzen gaat voor actieve studenten. Een van de belangrijkste vernieuwingen is een pilot voor flexibel onderwijs voor studentbestuurders die meer van vier studiebeurzen ontvangen. Het CvB stelt nog steeds dat studentbestuurders studievoortgang moeten tonen tijdens hun bestuursjaar, maar dat zij vanaf volgend collegejaar een aantal voordelen hebben. Zij krijgen voorrang op het inschrijven van werkgroepen, hebben te maken met een soepelere aanwezigheidsplicht en krijgen indien van toepassing toegang tot opgenomen colleges.

Flow-chart
Volgend collegejaar is een pilotjaar, waarin wordt gekeken of de gemaakte afspraken geen negatieve gevolgen hebben op de studievoortang van de actieve studenten. Wat er nog meer is veranderd is de informatievoorziening van het FOndS. Deze zal flink worden verbeterd door veranderingen op de website van het FOndS. Een flow-chart moet meer duidelijkheid verschaffen over of actieve studenten in aanmerking komen voor een bestuursbeurs. Wel mogen studenten tijdens hun studententijd nog steeds maximaal twaalf beurzen ontvangen. Hiermee wil het CvB voorkomen dat studenten de bestuursfuncties aan elkaar rijgen en hun afstuderen telkens uitstellen.

Monique van Vegchel, voorzitter van de USR, laat weten zeer tevreden te zijn over de door de studentenraad en het CvB gemaakt afspraken. ‘De USR heeft goed overleg gehad met het CvB en Dienst Studentenzaken over de wijzigingen binnen het FOnds. De punten die we wilden veranderen aan de fondsenregeling zijn of doorgevoerd of waren onhaalbaar om door te voeren. De pilot voor studentbestuurders was een van de speerpunten van de USR van dit jaar. Met goede argumenten hebben we het CvB weten te overtuigen om een pilot volgend collegejaar in te voeren en daar zijn we echt heel erg blij mee.’

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen