Home NieuwsRadboud Universiteit Nieuwe leeromgeving Brightspace vanaf half juli in de lucht

Nieuwe leeromgeving Brightspace vanaf half juli in de lucht

door Irene Wilde

Het was al langer bekend dat de online leeromgeving Blackboard wordt vervangen door Brightspace, maar vanaf nu is er ook een datum. Vanaf half juli zal Brightspace online gaan en kunnen studenten en docenten gebruik maken van dit nieuwe systeem.

De Radboud Universiteit heeft ervoor gekozen om Blackboard te vervangen door Brightspace omdat Brightspace een gebruiksvriendelijker programma is. Sinds eind 2017 zijn er verschillende pilots gehouden onder studenten en docenten. De input die hieruit kwam, is verwerkt in de versie van Brightspace die over een maand online gaat. Ook zal Brightspace te gebruiken zijn op een mobiele telefoon, iets dat met Blackboard niet mogelijk was.

Voor studenten verandert er verder niet zoveel. De inloggegevens blijven hetzelfde en alle documenten en informatie uit Blackboard worden automatisch overgezet naar Brightspace. Op de website van de Radboud Universiteit verschijnen de komende tijd handleidingen, instructies en tips om het gebruik van Brightspace voor studenten zo makkelijk mogelijk te maken. Docenten krijgen een speciale cursus zodat zij meteen aan de slag kunnen met het nieuwe systeem.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen