Home NieuwsRadboud Universiteit Nieuwe numerus fixusselectie voor vier RU-opleidingen

Nieuwe numerus fixusselectie voor vier RU-opleidingen

door Redactie

Vier opleidingen hebben vanaf het collegejaar 2017-2018 een numerus fixus. De opleidingen Biomedische Wetenschappen, Geneeskunde, Tandheelkunde en Psychologie laten volgend academisch jaar maar een beperkt aantal eerstejaars toe.

Vanaf volgend collegejaar zullen slechts honderd studenten worden toegelaten bij Biomedische Wetenschappen, 330 bij Geneeskunde, 550 bij Psychologie en zullen er maximaal 67 eerstejaars bij Tandheelkunde worden aangenomen. Deze studenten zullen echter niet worden gekozen door een centrale loting. Deze wordt vanaf het collegejaar 2017-2018 afgeschaft. Vanaf dat jaar geldt een nieuwe selectieprocedure, die de RU ‘Selectie & Plaatsing’ noemt. 

In de nieuwe procedure moeten aanstaande studenten van de numerus fixusopleidingen zich al snel aanmelden bij Studielink. Als een aankomend student zich voor 16 januari aanmeldt bij Studielink en inschrijft bij een opleiding met een numerus fixus, zit hij gebeiteld. Vanaf 16 april gaat de procedure en het plaatsingproces van start. Dan krijgt de student een rangnummer aangewezen. Als het nummer binnen het aantal beschikbare plaatsen valt, dan krijg je een plaats binnen de opleiding aangeboden. Binnen 14 dagen moet je deze plek accepteren, anders ben je je felbegeerde plekje kwijt. 

Vanaf 1 juni krijgt de aankomende student te horen of hij voldoet aan de inschrijfeisen. Daarna wordt gekeken of de student-in-wording voldoet aan de selectiecriteria. Deze criteria worden bepaald door de decaan van de faculteit. Op dit moment zijn deze nog niet bekend en moeten nog worden vormgegeven. Op 31 juli wordt bekend of je aan alle criteria voldoet en krijg je zekerheid over of je echt de numerus fixusopleiding mag volgen. Al met al ben je dus bijna een heel jaar bezig om een plekje te bemachtigen bij de vier opleidingen met beperkte toelatingseisen. 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen