Home NieuwsRadboud Universiteit Nijmegen Rechtsaf hangt metersgroot spandoek op voor de Radboud  Universiteit

Nijmegen Rechtsaf hangt metersgroot spandoek op voor de Radboud  Universiteit

door Redactie

De Nijmeegse actiegroep Nijmegen Rechtsaf heeft woensdagochtend een spandoek op de campus van de Radboud Universiteit (RU) opgehangen. Het was een protest tegen de Indonesische minister die vandaag op de RU komt spreken. Het spandoek werd rond 8 uur verwijderd.

Tekst: Myrte Nowee

‘Wie islam zaait zal sharia oogsten’ stond te lezen op het spandoek bij het Erasmusgebouw, een uitspraak oorspronkelijk gedaan door Geert Wilders over de gevaren van de islam. De actie was dan ook direct gericht aan de islamistische minister Lukman Hakim Saifuddin uit Indonesië, die vandaag op een congres op de RU spreekt over de gematigde islam. 

Westerse kijk
Het congres is een initiatief van Nahdlatul Ulama, de grootste moslimorganisatie ter wereld. Het beeld dat het Westen heeft van de Islam is volgens hen niet terecht. Veel ‘stille’ moslims zoeken volgens de organisatie naar een middenweg: ‘Al-wasaṭiyya’, of ‘gematigdheid’. De bijeenkomst is bedoeld om deze gematigdheid te belichten in plaats van het extremisme. ‘Dit concept is van cruciaal belang voor het begrijpen van de stille meerderheid van moslims.’ 

Rechtsaf-voorman Michael van den Bergh (pseudoniem) verklaart de protestactie aan de GelderlanderLukman Hakim Saifuddin is minister in een land waar de sharia-politie op straat regeert en lijfstraffen aan de orde van de dag zijn’, aldus Van Den Bergh. ‘Het is onbegrijpelijk dat hij komt spreken over een congres dat gaat over de gematigde islam.’ Medewerkers van het Universitair Vastgoed Bedrijf haalden de banner ruim voor aanvang van het congres weg. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen