Home NieuwsRadboud Universiteit Oliebollen eten voor het goede doel

Oliebollen eten voor het goede doel

door Redactie

Met het vertrek van Sinterklaas uit het land en het verdwijnen van de pepernoten uit de schappen, is het tijd voor de volgende decemberlekkernij. Deze hele week zijn oliebollen te koop op de campus, met als leuke bijkomstigheid een goed gevoel: de opbrengst gaat naar Nijmeegs Studentenorkest Collegium Musicum Carolinum.

De opbrengst van de oliebollenactie, die dit jaar voor de derde keer wordt georganiseerd, gaat naar het Nijmeegs Studentenorkest. De muzikale studenten zijn namelijk bezig met een project onder de naam ‘Nieuwe muziek voor nieuw publiek.’ Zoals de naam doet vermoeden is het koor bezig met een nieuw stuk, dat op 18 mei in première gaat, waarbij een specifieke doelgroep aanwezig moet zijn: cliënten van de Voedselbank. Daarnaast gaat het koor langs bij de Voedselbank om daar te helpen met vrijwilligerswerk. Om deze bijzondere samenwerking mogelijk te maken is echter wel geld nodig en dus wordt deze week een beroep gedaan op hongerige studenten.

Om te zorgen dat alle studenten zich te goed kunnen doen aan de vette versnaperingen zal de kraam elke dag op een andere locatie staan. Na het Radboudumc is dinsdag het Huygensgebouw aan de beurt, daarna woensdag en donderdag het Pieter Bondamplein bij het Cultuurcafé en ten slotte de Novio Tech Campus op vrijdag. Zo moet aan het einde van de week iedereen de kans hebben gehad van de oliebollen te genieten en moet er bovendien een bak geld zijn ingezameld voor het goede doel. Vorig jaar werd maar liefst 4.000 euro opgehaald voor een speciaal lustrumoptreden van Studentenpopkoor Plica Vocalis.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen