Home Nieuws Online onderwijs tot 1 juni

Online onderwijs tot 1 juni

door Myrte Nowee

De Radboud Universiteit (RU) heeft naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen van het kabinet besloten om al het onderwijs tot 1 juni waar mogelijk online aan te bieden. Eerder stond als einddatum 6 april. Het besluit is genomen om studenten en medewerkers meer duidelijkheid te geven. 


Maandag 23 maart besloot het kabinet dat alle officiële evenementen tot en met 1 juni zullen worden afgelast. Verder gaven ze aangescherpte maatregelen voor de periode tot en met 6 april. Ondanks dat de universiteit momenteel niet gebonden is aan de einddatum van 1 juni voor het geven van online onderwijs, hebben ze hier toch toe besloten.

Duidelijkheid 

‘Onze studenten willen graag weten waar ze aan toe zijn, en dat geldt ook voor onze docenten’, aldus woordvoerder van de RU Martijn Gerritsen. ‘We hebben deze beslissing dan ook genomen om enige duidelijkheid te geven over waar mensen zich op kunnen voorbereiden. Wanneer de ontwikkelingen landelijk veranderen, kunnen we daarop terugkomen. Maar in beginsel zal dit de situatie zijn tot 1 juni.’ 

De universiteit hoopt in de eerste week van april duidelijkheid te hebben over de tentamens uit de derde periode die niet zijn doorgegaan en over de tentamens uit de vierde periode. Verder zijn alle publieke studiewerkplekken op de universiteit vanaf vandaag gesloten.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen