Home NieuwsRadboud Universiteit Opnieuw eerste plaats voor Nijmeegse studentensporters

Opnieuw eerste plaats voor Nijmeegse studentensporters

door Irene Wilde

Afgelopen weekend heeft een Nijmeegse delegatie de eerste plek weten te bemachtigen op het Groot Nederlands Studenten Kampioenschap (GNSK) in Wageningen.

Het GNSK is een jaarlijks terugkerend sportevenement waarbij studenten van universiteiten en hogescholen uit heel Nederland strijden om de titel Nederlands Studentenkampioen. Ieder jaar moeten de studenten zich op zestien verschillende sportonderdelen bewijzen zoals tennis, wielrennen, boksen, en schermen. De Nijmeegse sporters hebben op de verschillende onderdelen uitstekend gepresteerd. Zo behaalden ze in maar liefst zeven onderdelen de eerste plaats, waaronder turnen, badminton en triatlon. Ook bij de andere onderdelen wisten ze vaak een podiumplek te bemachtigen. Door deze prestatie werden ze uiteindelijk eerste in het eindklassement, waarbij ze de thuisstad Wageningen achter zich lieten op de tweede plaats.

Denise Hall, chef de mission van Team Nijmegen en Commissaris PR & Sponsoring bij de Nijmeegse Studenten Sport Raad is erg enthousiast over de prestatie van de Nijmeegse studentensporters: ‘Ik spreek namens het hele bestuur als ik zeg dat we ontzettend trots zijn op #TeamNijmegen! We mogen ons met recht nog een jaar lang de beste studentensportstad van Nederland noemen!’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen