Home NieuwsRadboud Universiteit Oud-bestuurslid Honours: ‘Ik ben opgelucht.’

Oud-bestuurslid Honours: ‘Ik ben opgelucht.’

door Redactie

Oud programmamaker van de Honours Academy Han Rouwenhorst wordt niet ontslagen. Dat heeft de rechter vandaag bepaald

Afgelopen december vroeg het oud-bestuurslid om eerherstel bij de rechtbank, omdat hij naar zijn weten onterecht werd beschuldigd van het seks hebben met studenten en dronkenschap. Ook andere oud-medewerkers van Honours werden hiervan beschuldigd. Deze aantijgingen werden anoniem gemeld bij het College van Bestuur (CvB) in november 2014. Het College liet een commissie onderzoeken of de oud-medewerkers moesten worden ontslagen. Hoewel de commissie concludeerde dat dit niet nodig was, zette in januari 2015 het CvB toch het gehele Honours Academy-bestuur op non-actief vanwege deze aantijgingen. 

Rouwenhorst is opgelucht met de uitspraak. ‘Ik ben erg blij dat de universiteit mij niet mag ontslaan op de gronden die zij hebben aangevoerd. Ik ben vooral tevreden over de toekenning van een symbolische schadevergoeding van tien euro, die wordt gedoneerd aan het Stichting Nijmeegs Universiteitsfonds.’ Rouwenhorst blijft echter nog wel op non-actief staan. 

Martijn Gerritsen, woordvoerder van de Radboud Universiteit (RU), vertelt dat het CvB nog niet weet of het in hoger beroep zal gaan. ‘Door de afwijzing zijn wij in die zin wel teleurgesteld. We gaan nu de uitspraak van de rechter met ondersteuning van een advocaat uitvoeriger bestuderen. Daarna zullen we beslissen of de RU de uitkomst zal accepteren of in hoger beroep zal gaan.’

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen