Home NieuwsRadboud Universiteit Papieren back-up bij digitaal toetsen

Papieren back-up bij digitaal toetsen

door Redactie

Studenten die deze tentamenperiode een digitale toets hebben, moeten voorbereid zijn op een papieren versie. Dit naar aanleiding van problemen bij de toetsing van de cursus Functional Programming vorige week dinsdag. Informatica-studenten konden dit tentamen niet afronden door niet-werkende software.

Studenten in de kamer van studievereniging Thalia balen van de mislukte toets. ‘Het was heel raar’, zegt een van hen erover. ‘We wisten niet wat er gebeurde, vroegen ons af of we het tentamen nog konden halen.’ De problemen begonnen twintig minuten na aanvang toen foutmeldingen op de computerschermen verschenen. Ook werd een zijpaneel dat de studenten nodig hadden, niet aangepast aan de betreffende vraag. Na negentig minuten ploeteren besloot de faculteit hierom het tentamen stop te zetten. De paar tentamens van studenten die het wel wisten af te ronden, zijn ongeldig verklaard.

Voor zover bekend is dit de eerste keer dat een tentamen moet worden afgebroken door niet functionerende technologie. Het is nog niet duidelijk wat voor de foutmelding heeft gezorgd. Uit voorzorg liggen hierom bij alle digitale tentamens deze tentamenperiode ook papieren versies klaar.

De studenten Informatica moeten morgen opnieuw de toets maken, ditmaal op papier. Enkelen hadden voor deze week al een vakantie geboekt. Zij krijgen later een nieuwe eerste kans aangeboden. Voor anderen komt de nieuwe poging juist niet slecht uit. ‘Ik vind het niet erg’, lacht een studente in de verenigingskamer. ‘De eerste keer had ik het tentamen toch niet gehaald. Nu heb ik tenminste een kans.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen