Home NieuwsRadboud Universiteit Penningmeester Slow doet voor tienduizenden euro’s greep in kas

Penningmeester Slow doet voor tienduizenden euro’s greep in kas

door Redactie

De penningmeester van tennisvereniging Slow heeft vermoedelijk tienduizenden euro’s van de clubrekening naar zijn eigen rekening overgemaakt. Na ontdekking heeft de club aangifte gedaan bij de politie.

Het is het schrikbeeld van elk studentenbestuur: een penningmeester die een greep in de kas doet. In een interne mail aan alle leden, ingezien door ANS, laat het bestuur van Slow weten met dit nachtmerriescenario te maken te hebben. De club heeft ‘geen saldo meer op de rekeningen’ en de penningmeester is onbereikbaar.

Het precies ontvreemde bedrag is onduidelijk, maar op 31 augustus 2018 stond precies 30.000 euro op de spaarrekening van Slow. De fraude kwam aan het licht nadat de penningmeester vorige week woensdag niet kwam opdagen bij een afspraak met de kascontrolecommissie en daarna onbereikbaar was. Toen de vereniging in reactie hierop huisbank Rabobank benaderde, bleek dat er geen geld meer op de rekening stond. Hierna heeft de vereniging direct aangifte gedaan bij de politie en contact opgenomen met de Radboud Universiteit, het Radboud Sportcentrum en de NSSR. Ook is de penningmeester alle toegang tot Slow-rekeningen ontzegd. ‘Verdere stappen zullen deze week volgen, waarbij er nauw contact wordt gehouden met politie, bank en andere organisaties’, zegt de vereniging in de mail. Het bestuur geeft aan ‘geen eerdere aanwijzingen te hebben gehad’ dat de penningmeester mogelijk frauduleus handelde.

De afspraak met de kascommissie vond plaats als voorbereiding op een geplande Algemene Ledenvergadering (ALV) van vanavond, die in het teken zou staan van de financiën. Deze ledenvergadering werd speciaal ingelast nadat de penningmeester op de halfjaarlijkse-ALV in maart geen financieel verslag kon presenteren. De huidige ledenvergadering wordt nu uiterlijk met een week verzet. In de mail geeft het bestuur aan de leden ‘zo snel mogelijk’ te informeren bij ontwikkelingen. ‘Wij beloven als Slow-bestuur jullie op de hoogte te houden en in het belang van Slow de beste stappen te zetten.’ De voorzitter van Slow laat aan ANS weten dat alle geplande trainingen, activiteiten en ook het feest Slow in the Dark door zullen gaan. Verder wil het bestuur op dit moment nog geen commentaar geven.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen