Home NieuwsRadboud Universiteit Percentage vrouwelijke hoogleraren op RU bovengemiddeld

Percentage vrouwelijke hoogleraren op RU bovengemiddeld

door Redactie

Het relatieve aantal vrouwelijke hoogleraren op de Radboud Universiteit zit boven het landelijk gemiddelde, dit blijkt uit de Monitor Vrouwelijke Hoogleraren 2015 (LNVH) die vandaag werd gepubliceerd. 

Van alle hoogleraren op de RU is 23,1 procent een vrouw. Nederland scoort met een landelijk gemiddelde van 17,1 procent het laagste van de Europese Unie. Alleen Litouwen, Tsjechië en Cyprus staan lager op de lijst. De percentages worden vastgesteld op basis van het aantal werkweken (fte’s) die de hoogleraren maken. 

In juni onderzocht ANS in welke mate vrouwelijke wetenschappers op de RU systematisch benadeeld worden. Yvonne Benschop, professor Bedrijfskunde en gespecialiseerd in organisatorisch gedrag aan de RU, stelde toen onder andere: ‘Vrouwen stromen minder door dan mannen, terwijl het aantal vrouwelijke studenten juist toeneemt en beter presteert dan hun mannelijke collega’s.’ In het Strategisch Plan van de RU is als doel vastgesteld dat in 2020 minimaal 25 procent van alle posities door vrouwen wordt bekleed en minimaal 25 procent door mannen.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen