Home NieuwsRadboud Universiteit Phocas grote winnaar sportprijzen

Phocas grote winnaar sportprijzen

door Redactie

Roeien kunnen ze wel bij Phocas. Zowel bij de mannen als de vrouwen heeft een lid van de roeiclub de titel van sporter van het jaar bij het sportgala binnengesleept. Andere titels gingen naar Hot Shots, Don Quichotte en Ha-Stu.

Roeiclub Phocas won de belangrijkste prijzen van de avond. Zowel de mannelijke als vrouwelijke winnaars van de titel Sporter van het Jaar gingen naar de roeivereniging. Bij de mannen won Koen Metsemakers de titel. Mesemakers werd onder andere Nederlands kampioen in de skiff. Ook won hij in de eenspersoonboot de Armada Cup in Zwitserland. Volgens de vakjury steken zijn prestaties ‘met kop en schouders uit boven de andere kandidaten.’ Bij de vrouwen ging de eer naar roeister Thamar Kroes. Zij roeit mee op nationaal topniveau en won met de skiff onder andere bij de Amsterdamse Bosbaanwedstrijden.

De dames van unihockeyvereniging Hot Flames werden verkozen als team van het jaar. Zij werden landskampioen binnen de Nederlandse Eredivisie. Nico Speelman van schermvereniging Don Quichotte kreeg de titel van Vrijwilliger van het Jaar dankzij zijn brede inzetbaarheid. Zo bouwde hij een nieuwe website voor de vereniging en organiseerde hij een landelijke schermwedstrijd. Dick Richards van handbalclub Ha-Stu werd met luid gejuich benoemd als trainer van het jaar. Richards is al tien jaar hoofdtrainer bij de club, waar hij erg geliefd is. Onder zijn leiding werd het vrouwenteam van Ha-Stu tweede op het Europees Studenten Kampioenschap.

De winnaars werden bepaald op basis van publieksstemmen, stemmen van de Nijmeegse sportbesturen en een vakjury. Deze jury bestond uit RSC-directeur Rob Cuppen, oud-winnaar en oud-voorzitter van de NSSR Joost van Wijngaarden, programmamanagers Sport bij de gemeente Nijmegen John van Boxtel, HAN-sportco├Ârdinator Lotte Visser en RU-sportco├Ârdinator Sofie van Bremen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen