Home NieuwsRadboud Universiteit Pilots Brightspace van start

Pilots Brightspace van start

door Redactie

Zoals eerder bekend werd gemaakt, wordt Blackboard in het collegejaar 2018-2019 volledig vervangen door Brightspace. Vanaf begin februari starten de pilots voor Brightspace in de onderwijspraktijk om uit te proberen of de leeromgeving wel aansluit bij de wensen van studenten en docenten.

Het nieuwe systeem Brightspace is uitgekozen voor zijn gebruiksvriendelijkheid, de betere mogelijkheden voor mobiel gebruik en integratie met andere systemen, zoals Osiris. Via een digitale oefenruimte genaamd Sandbox kunnen docenten een oefencursus volgen in de loop van 2018. Deze experimenteeromgeving zal ook na de invoering van het nieuwe systeem gebruikt worden, zodat docenten dingen kunnen uitproberen zonder dat het gevolgen heeft voor het onderwijs. Om de invoering en uitvoering van Brightspace zo goed mogelijk te laten verlopen moet iedere docent daarnaast een basistraining volgen. De docenten kunnen op die manier ook vertrouwd raken met het nieuwe Learning Management System en alle mogelijkheden en toepassingen ervan ontdekken. Dat is positief voor zowel docenten als studenten omdat hierdoor iedere opleiding en faculteit een uniforme manier van werken heeft.

Het inrichten van Brightspace is dus al in volle gang. Ook studenten kunnen vanaf 1 februari een voorproefje van Brightspace bekijken in TvA 1. Daar zullen ook helpdeskmedewerkers aanwezig zijn om eventuele vragen te beantwoorden. ‘Ongetwijfeld zullen we tegen kinderziektes aanlopen, maar we stellen alles in het werk om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen’, zei Daniël Wigboldus, voorzitter van het College van Bestuur, maandag in de nieuwjaarsrede. Hopelijk hebben de pilots inderdaad effect en voorkomen ze problemen bij de officiële invoering van Brightspace.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen