Home NieuwsRadboud Universiteit Popcorn tijdens het college

Popcorn tijdens het college

door Redactie

Eerstejaars studenten Psychologie aan de Radboud Universiteit gaan komend jaar college volgen in de Cinemec, de megabioscoop in Nijmegen. De populaire studie heeft een record aantal vooraanmeldingen dit jaar; er worden 600 tot 800 nieuwe psychologiestudenten verwacht. De campus van de RU heeft niet genoeg capaciteit om zulke aantallen een collegebank te bieden.

College in de cinema
De studie Psychologie is al een geliefde keuze onder aankomende studenten, maar de aanmeldingen voor komend jaar lopen nu hoger op dan ooit doordat de opleiding vanaf september ook een Engelstalige bachelor gaat aanbieden naast de Nederlandse bachelor. Omdat de RU zelf geen collegezalen heeft met zoveel stoelen, werd er al langere tijd gezocht naar een locatie in Nijmegen waar de nieuwe eerstejaars allemaal in terecht kunnen. Uiteindelijk is dit de Cinemec geworden in Nijmegen Lent. Deze megabioscoop aan de overkant van de Waal heeft een zaal die maar liefst 700 stoelen telt. Studenten kunnen de fiets pakken naar de bioscoop, maar er zal ook vervoer worden geregeld vanaf de campus.

Te veel psychologen
De nieuwe locatie voor Psychologie colleges is echter een tijdelijke oplossing. Vanaf het collegejaar 2017-2018 wil de opleiding een numerus fixus invoeren. Nu moet de RU nog iedereen die zich aanmeldt voor de studie Psychologie toelaten. Het enige dat gedaan kan worden is weinig gemotiveerde studenten ontmoedigen om voor Psychologie te kiezen. Een rem op het aantal Pychologiestudenten is niet alleen noodzakelijk vanwege het gebrek aan ruimte, ook met oog op de banenmarkt is een tsunami aan nieuwe psychologen ongewenst. Veel pas afgestudeerde psychologen zitten op dit moment zonder werk of werken onder hun niveau. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen