Home NieuwsRadboud Universiteit Prijs voor het beste duurzame idee

Prijs voor het beste duurzame idee

door Redactie

De Radboud Universiteit (RU) looft maximaal 7500 euro uit voor het beste idee van de Proeftuin Duurzaamheid wedstrijd. Het is een initiatief van Green Office om de campus duurzamer te maken. Het is dan ook de bedoeling dat het prijzengeld gestoken wordt in het tot uitvoering te brengen van het idee.

Tekst: Myrte Nowee

enjoy the pipe 300xHet is de derde keer dat Radboud Green Office de competitie organiseert. In tegenstelling tot vorige jaren bestaat de selectie dit jaar uit twee rondes. In de eerste ronde kunnen medewerkers en studenten hun globale idee insturen, daarna gaan de inzenders samen met medewerkers van Radboud Green Office aan de slag om een concreet projectvoorstel op te stellen. ‘Afgelopen jaren ontvingen we namelijk een aantal ideeën waarvan later bleek dat de inzenders geen tijd hadden om dit vervolgens ook echt uit te voeren’, vertelt Simone Kuipers, de projectmanager van Radboud Green Office. Nu wordt dus eerst het idee concreet gemaakt, voordat een winnaar wordt gekozen.

Twee jaar geleden leidde de wedstrijd tot het installeren van gratis waterpompen op de RU, ‘join the pipe’. Het afgelopen jaar ontvingen de koks op de campus door de competitie workshops vegetarisch en veganistisch koken. ‘Per idee wordt maximaal 7500 euro beschikbaar gesteld’, aldus Kuipers. ‘Het kan dus zijn dat er meerdere winnaars worden gekozen’, al zijn daar geen vaste afspraken over gemaakt.

Ideeën kunnen tot 1 november worden ingezonden.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen