Home NieuwsRadboud Universiteit OR en USR: ‘Procedure ophogen BSA is mogelijk juridisch incorrect verlopen’

OR en USR: ‘Procedure ophogen BSA is mogelijk juridisch incorrect verlopen’

door Redactie

De juridische procedure rondom het verhogen van het bindend studieadvies (BSA) is volgens extern juridisch advies incorrect verlopen. Dit maakte NU!medezeggenschap vandaag bekend. 

De Universitaire Studentenraad (USR) en Ondernemingsraad (OR) schakelden extern juridisch advies van meneer Peter Kwikkers vanTriasNet Consultans in. Op de site van TriasNet staat het volgende over hem: ‘Adviseur / manager met ruime nationale en internationale ervaring op topniveau op beleidsmatig, bestuurlijk en juridisch gebied in publieke sector en non-profit’. 

Kwikkers heeft gekeken of de procedure die het College van Bestuur (CvB) volgde om de BSA te verhogen juist was verlopen. Volgens zijn advies was dat niet het geval. De USR en OR wachtten op een reactie van het CvB. In de Gezamenlijke Vergadering (GV) deze middag zegde het CvB toe voor de kerst een reactie te zullen geven.

De USR en OR hopen met deze constatering een discussie op gang te zetten om afspraken te maken wanneer bindende richtlijnen wel of niet mogen worden uitgevaardigd in deze vorm. In de eerste GV ging de USR de confrontatie aan met het CvB over de ophoging van het BSA. Uiteindelijk besloot het CvB om deze norm alsnog te verhogen

Het is nog de vraag of met dit advies de verhoging van het BSA zal worden teruggedraaid. ‘We wachten de reactie van het CvB af. Meer kan ik er nu niet over zeggen’, vertelt Monique van Vegchel, voorzitter van de USR. Het juridische advies is niet openbaar. 

 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter