Home NieuwsRadboud Universiteit RU brengt nieuwjaarsboodschap uit

RU brengt nieuwjaarsboodschap uit

door Redactie

Na de ietwat ongemakkelijke kerstgroet die Radboud Services vorig jaar uitbracht, zo tenenkrommend dat die het landelijk nieuws haalde, had de Radboud Universiteit (RU) wat goed te maken. Het lijkt erop dat Radboud Services de kerstgroet dit jaar maar laat voor wat het is, maar om de naam van de universiteit toch in ere te houden, bracht de RU donderdag een fraaie nieuwjaarsgroet over vliegjes uit. 

Change starts with awareness‘, zo luidt een van de teksten in het filmpje. Begeleid door een sfeervol kerstdeuntje dwarrelen er vuurvliegjes over het scherm. In eerste instantie ziet het er geinig uit, maar al snel wordt duidelijk dat de RU hier daadwerkelijk iets mee wil zeggen. Het aantal vliegende insecten is in een groot aantal beschermde natuurgebieden in Duitsland namelijk met 75 procent is afgenomen in de laatste 30 jaar, zo bleek uit recent Radboudonderzoek. Deze cijfers zijn dusdanig schokkend dat de RU besloot hun nieuwjaarsgroet volledig toe te wijden aan deze kwestie. Verandering begint immers met bewustwording.

Kijkers zijn zich dus in ieder geval bewust van het probleem na het zien van het filmpje, maar wat ze vervolgens met hun zorgen over de biodiversiteit van vliegende insecten aanmoeten, blijft een raadsel. Informatie over wat de gewone burger kan doen om het probleem te verhelpen, ontbreekt helaas in zowel het filmpje als in de schriftelijke toelichting. Geëngageerde studenten blijven met hun zorgen over die arme vliegjes zitten, terwijl de medewerkers van de RU alvast aan de oliebollen zitten.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen