Home NieuwsRadboud Universiteit Radboud Universiteit viert Vierdaagsefeesten

Radboud Universiteit viert Vierdaagsefeesten

door Redactie

Wie het moeilijk vindt om de studieloze zomermaanden te overbruggen, hoeft zich tijdens de Vierdaagsefeesten geen zorgen te maken. Tussen de optredens, eetkraampjes en andere festiviteiten is ook de Radboud Universiteit (RU) vertegenwoordigd.

Bij het Valkhof neemt de RU bezoekers mee op een reis door het universum met behulp van de Radboud Space Experience. Hiermee geeft de RU een indruk van het onderzoek dat in Nijmegen wordt gedaan naar zwarte gaten en zwaartekrachtsgolven. Ook aan de andere kant van de Waal is de RU aanwezig om mensen in hun intellectuele behoeften te voorzien. Bij het Festival op ‘t Eiland zullen Radboud Reflects, het Radboudumc en de universiteit elke dag een lezing voorzien over uiteenlopende onderwerpen als insectensterfte en Nijmegen in oorlogstijd. Een van de lezingen zal worden gegeven door sterrenkundige Marc Klein Wolt over zijn onderzoek op de maan. Hij wordt hierbij vergezeld door de Nijmeegse band The Hubschrauber, wiens muziek werd meegestuurd met de onderzoeksraket. Verder nemen biologen van de RU kinderen mee op expeditie langs de Spiegelwaal om ze te laten zien wat er aan natuur te vinden is in het gebied. Tot slot wordt een VierdaagsecafĂ© georganiseerd tijdens de binnenkomst over de Via Gladiola op vrijdag. 

Met al deze activiteiten voorziet de RU voor jong en oud in de behoeften van iedereen die even geen zin heeft in muziek en spektakel. De Vierdaagsefeesten vinden dit jaar plaats van 14 tot en met 20 juli met activiteiten op diverse plekken in de Nijmeegse binnenstad.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen