Home NieuwsRadboud Universiteit RU wederom beste brede universiteit

RU wederom beste brede universiteit

door Redactie

De Radboud Universiteit is voor de zesde keer op rij de beste brede universiteit van Nederland. Dat blijkt uit het Elsevier-onderzoek Beste studies, waarvan aankomende donderdag het hele rapport verschijnt. In de categorie technische universiteiten werd Technische Universiteit Eindhoven eerste en studenten van Wageningen University waren het meest positief over hun universiteit.

Nationale Studenten Enquête
De Elsevier komt tot deze ranglijst door te kijken welke universiteiten de best gewaardeerde bacheloropleidingen in huis hebben. Om erachter te komen over welke opleidingen studenten het meest positief zijn, wordt gebruikt gemaakt van de Nationale Studenten Enquête. Daarin wordt namelijk de vraag gesteld; ‘Geef aan hoe tevreden je bent over je opleiding in het algemeen’. Studenten antwoorden daarbij op een schaal van 1 (zeer ontevreden) tot 5 (zeer tevreden).

Beste brede universiteit
De RU is nu voor de zesde keer op rij verkozen tot beste brede universiteit van Nederland. Van de 39 beoordeelde opleidingen worden acht studies positief beoordeeld, 24 gemiddeld en zeven negatief. Daarmee komt de tevredenheidsscore uit op 2,6 procent. 0,3 procent hoger dan de de nummer twee op de lijst; Universiteit Utrecht. 

Welke opleidingen er positief en negatief worden beoordeeld wordt pas aanstaande donderdag bekend gemaakt, als het onderzoek volledig wordt gepubliceerd. Daarbij wordt meer achtergrondinformatie gegeven over contacturen, studierendement en studentenpopulatie.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen