Home NieuwsRadboud Universiteit Refter sluit haar deuren voor verbouwingen

Refter sluit haar deuren voor verbouwingen

door Vincent Veerbeek

Aankomende zomer zal de Refter haar deuren sluiten voor een grondige make-over. Deze week is meer bekendgemaakt over hoe de komende maanden er precies uit gaan zien voor het universiteitsrestaurant. 

Met ingang van deze week werkt de Refter met een aangepast assortiment om te voorkomen dat er voedsel moet worden weggegooid. ‘Op die manier willen we voorkomen dat we met allerlei etenswaren blijven zitten wanneer we dichtgaan’, vertelt David Niessen, afdelingshoofd Retail en Catering van het Facilitair Bedrijf. ‘In de vernieuwde Refter zal er een ander assortiment komen. Daarom willen we mensen er nu ook op attenderen dat sommige dingen de komende weken op kunnen zijn.’ Zodra op 6 juli de vakantie begint, zal de Refter haar deuren sluiten. In de zomerperiode kunnen mensen terecht bij een van de andere eetgelegenheden op de campus, zoals het Gerecht in het Grotiusgebouw.

Na de zomer wordt een klein deel van de Refter opnieuw geopend met tijdelijke voorzieningen, maar hoe dit er precies uit komt te zien, is volgens Niessen op dit moment nog niet duidelijk. ‘Het uitgangspunt is dat we gewoon weer een goede lunch en goed warm eten kunnen aanbieden. Klanten moeten wel voor een volledig pakket terechtkunnen, maar dat zal niet zo uitgebreid zijn als normaal.’ Welk deel van de Refter precies opengaat, hangt ervan af hoe de verbouwingen er op dat moment voorstaan. ‘Wanneer het nieuwe studiejaar begint, vinden we het wel prettig als we weer wat kunnen aanbieden in het centrum van de campus’, vertelt Niessen.

De verbouwingen duren tot het einde van het jaar, waarna de vernieuwde Refter in januari 2019 haar deuren zal openen als foodcourt. De afgelopen tijd konden bezoekers input geven over hoe de Refter eruit moet gaan zien. Hoewel er inmiddels plannen zijn, kan Niessen daar op dit moment nog niets over zeggen, omdat nog niet alles rond is. ‘Als we het nu communiceren, zijn mensen het na de vakantie misschien alweer vergeten. Daarom willen we na de zomer meer bekend maken, ook omdat de nieuwe studenten dan zijn begonnen.’

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen