Home NieuwsRadboud Universiteit RU bouwt Maria Montessorigebouw

RU bouwt Maria Montessorigebouw

door Vincent Veerbeek

Het nieuwe pand van de Faculteit der Sociale Wetenschappen gaat het Maria Montessorigebouw heten, dat heeft de faculteit dinsdag bekendgemaakt. Het gebouw komt op de plaats van de Thomas van Aquinostraat.

Maria Montessori (1870-1952), naar wie het gebouw wordt vernoemd, was een Italiaanse arts en antropoloog die ook lange tijd in Nederland heeft gewoond. De Italiaanse heeft zich tijdens haar carrière onder andere ingezet voor vrouwenrechten en onderwijs. Het Elinor Ostromgebouw is sinds eind vorig jaar het eerste gebouw op de campus vernoemd naar een vrouwelijke wetenschapper, maar de Radboud Universiteit (RU) voegt hier nu dus nog een vrouwennaam aan toe. De opening van het Montessorigebouw staat gepland voor 2020. Voordat het zo ver is, moet nog heel wat gebeuren. De komende maanden wordt TvA gesloopt en vervolgens zal de nieuwbouw van de Faculteit der Sociale Wetenschappen langzaam uit de ruïnes worden opgebouwd. 

De universiteit heeft grote plannen voor het nieuwe gebouw, dat het duurzaamste pand van de campus moet worden. Eerder gaf de RU ook al een sfeerimpressie van de veranderingen die de komende jaren op de campus plaats gaan vinden.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen