Home NieuwsRadboud Universiteit RU doet het goed in de Nationale Studentenenquête

RU doet het goed in de Nationale Studentenenquête

door Redactie

Vandaag zijn de resultaten van de Nationale Studentenenquête (NSE) over de Radboud Universiteit (RU) openbaar gemaakt. 

Een recordaantal van 8108 studenten aan de RU heeft de enquête dit jaar ingevuld. Zij gaven hun mening over verschillende onderwerpen die spelen rondom de universiteit. Ten opzichte van vorig jaar zijn de studenten positiever over de studiefaciliteiten aan de RU en over de huisvesting in Nijmegen. In de andere categorieën waren er bijna geen verschillen in vergelijking met vorig jaar. Als er wordt gekeken naar het landelijke gemiddelde, scoort de RU bovengemiddeld in de onderwerpen studiefaciliteiten, studieomgeving en docenten. De categorieën studielast, inhoud en algemene vaardigheden worden door de Nijmeegse studenten slechter beoordeeld dan door studenten elders in het land. 

Ook de resultaten van de opleidingen aan de RU zijn bekend. Met een 4.6 als score is de researchmaster Onderneming en Recht de best beoordeelde opleiding van de universiteit. De masteropleiding Europese Studies komt het slechtst uit de bus, met een 3,3 als studentenoordeel. 

De algemene resultaten van de NSE werden al eerder bekend gemaakt. Daaruit bleek dat de studenten over het algemeen positiever zijn over hun opleiding en instelling dan vorig jaar. 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen