Home NieuwsRadboud Universiteit RU heeft meer studenten dan ooit

RU heeft meer studenten dan ooit

door Redactie

De RU heeft meer ingeschreven studenten dan ooit tevoren. Aan het begin van het nieuwe collegejaar staan in totaal 19899 studenten ingeschreven bij de RU.

Het totale aantal studenten is met 3,1 procent gestegen ten opzichte van vorig collegejaar. Vooral de groep eerstejaars is flink gestegen. In dit collegejaar begonnen 4574 studenten met een opleiding aan de RU, terwijl dat vorig academisch jaar 12,5 procent lager lag op 4067 studenten. Ook het percentage buitenlandse eerstejaars is flink gestegen. 21 procent van de eerstejaars komt uit het buitenland, vorig collegejaar was dat slechts 12 procent. Een van de voornaamste redenen zijn de acht Engelstalige bachelors die door de RU worden aangeboden. Vooral de Engelse track van Psychologie zorgt voor busladingen van voornamelijk Duitse studenten.

Ook zijn de masteropleidingen aan de RU populairder geworden voor studenten die elders een vooropleiding hebben gevolgd. 630 studenten die een hbo-opleiding of een bachelor aan een andere universiteit hebben gevolgd hebben zich voor een RU-master ingeschreven, een stijging van 16 procent. Van deze groep studenten is 45 procent afkomstig uit het buitenland.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen