Home NieuwsRadboud Universiteit RU herdenkt aanslagen Parijs

RU herdenkt aanslagen Parijs

door Redactie

Vandaag staat de Radboud Universiteit (RU) stil bij de aanslagen in Parijs afgelopen vrijdag.

Deze middag om 12:45 is er een actualiteitencollege, georganiseerd door Radboud Reflects in de zijzaal van de Refter over de aanslagen in Parijs, met de titel ‘Is het oorlog? Over de aanslagen in Parijs’. Conflictdeskundige Haley Swedlund van het CICAM waarschuwt in dit college dat we onze reactie niet moeten baseren op angst en Parlementair Historicus en Peter van der Heiden gaat in op de vraag hoe het Nederlandse parlement reageert op deze aanslagen.

Verder kan je de hele dag kaarsjes aansteken in de Studentenkerk ter nagedachtenis van de slachtoffers. 

Anthonita van Egmond, woordvoerder van de RU, meldt dat de universiteit geen officiële verklaring afgeeft over het drama in Parijs. Wel vertelt ze dat er om 12 uur de gelegenheid is op de campus om een minuut stilte te houden. ‘Als mensen de behoefte hieraan hebben, dan stellen we de gelegenheid om dat te doen. Niets is verplicht. Alle afdelingshoofden en decanen krijgen daar nog een mailtje over.’

Tijdens deze minuut stilte zal op het Erasmusplein een demonstratie worden gehouden door enkele studenten om het meeleven te uiten met de nabestaanden. Ook in het centrum van de stad is de mogelijkheid om stil te staan bij de slachtoffers. Om 12 uur wordt er ook een minuut stilte gehouden op Plein 1944.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen