Home NieuwsRadboud Universiteit RU herdenkt overleden studenten en docenten

RU herdenkt overleden studenten en docenten

door Noah Kleijne

Maandagavond wordt er stilgestaan bij de studenten en docenten van de Radboud Universiteit die afgelopen jaar zijn overleden. Dit jaar zijn er negen personen heengegaan, voor wie allen zal een lichtje worden aangestoken in de studentenkerk.

Sinds 2001, toen studentenpastoor John Hacking voorstelde om aandacht te schenken aan overledenen, wordt er voor nabestaanden een viering georganiseerd met muziek en overweging. De Radboud Universiteit is uniek in deze jaarlijkse herdenking waarin elk jaar een thema wordt bedacht dat de leidraad vormt voor de avond. Dit jaar worden de overledenen herdacht binnen het thema ‘kwetsbaarheid’. De essentie is dat het menselijk leven enorm fragiel is en dat er zomaar iets kan gebeuren wat de dood tot gevolg heeft. Naar aanleiding van deze gedachte zullen er een aantal gedichten worden voorgedragen. Het campuskoor zingt een aantal liederen en bovendien is er een pianist aanwezig.

Herdenking voor iedereen
Volgens Hacking is het belangrijk dat mensen zich niet bezwaard voelen om de viering bij te wonen. ‘
Het is een heel laagdrempelige bijeenkomst. Iedereen is welkom om de overledenen te herdenken, zowel gelovige als ongelovige gasten.’ Werkelijk iedereen kan op de bijeenkomst een kaarsje aansteken. Niet alleen wanneer je een van de overledenen van de RU kent, ook wanneer iemand uit je eigen kring is overleden.

De viering in de studentenkerk begint maandagavond 4 november om zeven uur. Rond acht uur wordt de avond afgesloten met koffie en thee. Studenten en medewerkers kunnen vrij aanschuiven.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen