Home NieuwsRadboud Universiteit RU in hogere sferen

RU in hogere sferen

door Vincent Veerbeek

De Traploopchallenge voor het Erasmusgebouw die de Radboud Universiteit (RU) vorige maand organiseerde is officieel voorbij. Dinsdag heeft de RU bekendgemaakt hoeveel mensen hun tochtjes omhoog naar een hoger niveau hebben kunnen tillen.

Precieze deelnamecijfers zijn niet er niet, maar de actie lijkt tot op zekere hoogte een succes te zijn geweest. Iets minder dan negentig studenten en medewerkers deden mee aan de uitdaging. Hoewel in de ogen van de RU iedereen die de trap verkiest boven de lift natuurlijk een winnaar is, zijn vijf deelnemers echt in de prijzen gevallen. Zij mochten tijdens een mooi fotomoment in de Skylounge afgelopen donderdag een duurzame WakaWaka solar lamp in ontvangst nemen. Volgens ooggetuigen was het in februari drukker in het trappenhuis dan gebruikelijk, dus de actie lijkt effect te hebben gehad.

De RU heeft in elk geval genoeg mensen kunnen vinden om twee persberichten te vullen met ervaringsverhalen van toegewijde traplopers, zoals Sven Moelaart, die zijn lunchtijd benutte om van het Bestuursgebouw naar de bovenste verdieping van de Erasmustoren te wandelen en tot mooie inzichten kwam over duurzaamheid. Ook de prijswinnaars hebben het licht aan het eind van het trapgat gezien en spreken van traplopen als ‘verslavend’ en een mooie workout. Voor wie nog niet overtuigd is, heeft de RU een aantal tips op een rijtje gezet, bijvoorbeeld ‘neem ook de trap als je even naar het toilet gaat’. Iedereen weet natuurlijk dat dat bevorderlijk is voor de stoelgang. 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter