Home NieuwsRadboud Universiteit RU krijgt 8+ van internationale studenten

RU krijgt 8+ van internationale studenten

door Redactie

De RU krijgt van internationale studenten het cijfer 8+ als het gaat om tevredenheid over de universiteit. Daarmee staat de RU op een gedeelde vijfde plaats van alle Nederlandse universiteiten. Dit blijkt uit een onderzoek gedaan door StudyPortals, een website met een duidelijk overzicht voor een internationale studiekeuze. Internationale studenten konden een waardering achterlaten over hoe tevreden ze zijn over hun studie.

Naast de 8+ die de RU heeft gekregen van internationale studenten, heeft het ook de ‘Very Good International Student Satisfaction Award’ ontvangen van StudyPortals. Wageningen University doet scoort het beste onder de internationale studenten. Deze universiteit krijgt een 9,5+. Het totale gemiddelde voor alle Nederlandse universiteiten was een 8.8. Daarmee staat Nederland op een zevende plek en laat het bijvoorbeeld Duitsland en het Verenigd Koninkrijk achter zich.

Nederlandse studenten in het buitenland zijn over het algemeen minder positief over hun universiteiten in het buitenland. Zij geven een gemiddelde van 8,11 voor hun studie in het buitenland, terwijl onze zuiderburen bijvoorbeeld een 8,57 geven over hun buitenlandstudie. De lage tevredenheid van de Nederlandse studenten kan worden verklaard uit de opmerkingen die de studenten van eigen bodem gaven tijdens de waardering van hun buitenlandse studietijd. Deze opmerkingen suggereren dat de kwaliteit van de Nederlandse universiteiten hoger ligt dan de universiteiten waar de studenten tijdens hun buitenlandstudie naartoe gaan.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen