Home NieuwsRadboud Universiteit RU opnieuw ‘beste brede, klassieke universiteit’: gratis stroopwafels

RU opnieuw ‘beste brede, klassieke universiteit’: gratis stroopwafels

door Redactie

Voor de vijfde keer op een rij heeft de Keuzegids Universiteiten de Radboud Universiteit bovenaan de lijst van ‘beste brede, klassieke universiteiten van Nederland’ gezet. Om dit te vieren deelt de RU op vier plekken op de Campus gratis stroopwafels uit. 

Voor haar beoordeling keek Keuzegids Universiteiten naar de vakkennis van docenten, de kwaliteit van de faciliteiten en het aantal contacturen. Het oordeel is grotendeels gebaseerd op de uitslag in de Nationale Studentenenquête, waarvan de gegevens overigens niet openbaar zijn. Volgens de gids is de voorsprong van de RU op de andere universiteiten hierin echter wel geslonken. Begin dit jaar bombadeerde ook Elsevier de RU al tot beste brede universiteit. 

Daarnaast zijn de opleidingen Algemene Cultuurwetenschappen Natuur- en Sterrenkunde, Politicologie, Scheikunde en Tandheelkunde door de keuzegids uitgeroepen tot topopleidingen, waarvoor eens score van minimaal 76 moet worden behaald. Het is opmerkelijk dat Algemene Cultuurwetenschappen een topopleiding wordt genoemd, aangezien vorig jaar de NVAO deze nog een onvoldoende gaf. 

De opleidingen Biomedische Wetenschappen, Religiewetenschappen, Sociologie, Taalwetenschap, Nederlandse Taal en Cultuur, Pedagogische Wetenschappen, Romaanse Talen en Culturen en Bestuurskunde veroverden de eerste plaats binnen hun vakgebied.

Vijf opleidingen van de RU kregen een onvoldoende (een ‘-‘), dit zijn Communicatie- en Informatiewetenschappen, Duitse Taal en Cultuur, Engelse Taal en Cultuur, European Law School en Griekse en Latijnse Taal en Cultuur.  

Stroopwafels
De stroopwafels worden op de volgende locaties uitgedeeld:
– Grotiusgebouw (naast de hoofdingang): 10.30-11.30
– Pieter Bondamplein (tegen “achterkant” Refter): 11.45-12.45
– Huygensgebouw (rechts van de ingang): 13.00-14.00
– Studiecentrum Medische Wetenschappen: 14.15-15.15

Per locatie zijn 500 stroopwafels beschikbaar. Op=op! 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen