Home NieuwsRadboud Universiteit RU opnieuw beste brede universiteit volgens Elsevier

RU opnieuw beste brede universiteit volgens Elsevier

door Redactie

De Radboud Universiteit is door studenten opnieuw uitverkozen tot de beste brede Universiteit. Dit concludeert het jaarlijkse onderzoek van Elsevier. Het is de vijfde keer in zes jaar dat de RU deze titel mag dragen.

Voor het samenstellen van de ranglijsten kijkt Elsevier naar de uitslag van de Nationale Studentenenquête. Één vraag uit deze enquête is al basis genomen: ‘Geef aan hoe tevreden je bent over je opleiding in het algemeen’. Studenten konden op deze vraag een cijfer tussen de 1 en 5 geven. Van de scores is het gemiddelde bepaald voor alle voltijdstudenten. Vervolgens is nagegaan of een opleiding significant hoger of lager scoort dan het gemiddelde.

In het onderzoek van het tijdschrift zetten studenten 21 opleidingen van de Radboud Universiteit op de eerste plaats binnen hun vakgebied, zoals Rechtsgeleerdheid, Politicologie, Scheikunde en ACW. Op basis hiervan is de RU uitverkozen tot beste brede universiteit. Hoogleraren en universitair hoofddocenten hebben de universiteit uit Nijmegen op een tweede plaats in de lijst van brede universiteiten gezet.

Twee jaar geleden stelde ANS vast dat deze kwalificatie ‘beste brede universiteit’, waar de RU graag mee pronkt, niet erg betrouwbaar is. Bij de methode van Elsevier worden  specifieke aspecten van de universiteit, zoals de inhoud van de opleiding, toetsing, begeleiding en sfeer, niet goed meegeteld bij de beoordeling van Elsevier. Bovendien worden de enquêtes van masterstudenten  niet meegenomen bij de beoordeling.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen