Home NieuwsRadboud Universiteit RU presenteert vernieuwde campus

RU presenteert vernieuwde campus

door Vincent Veerbeek

De Radboud Universiteit (RU) heeft dinsdag een spannend animatiefilmpje online gezet om te laten zien wat er de komende jaren gaat veranderen op de campus met de sloop van de gebouwen langs de Thomas van Aquinostraat.

In het filmpje, compleet met pakkende melodie, is te zien hoe in de loop van 2018 de TvA-gebouwen tegen de vlakte gaan. Na de sloop moet een nieuw pand voor de Faculteit der Sociale Wetenschappen uit het stof herrijzen, dat klaar zal zijn voor gebruik in 2020. Dat zal bovendien het meest duurzame gebouw op de campus worden, met zonnepanelen en warmte-koude-opslag, waardoor het kan draaien op groene stroom. De werkzaamheden beginnen al in februari volgend jaar, maar de eerste sloopkogel zal pas in de zomer tegen het grauwe beton gaan. Lantaarnpalen, fietsenrekken en ander straatmeubilair die nu rondom TvA staan, verdwijnen niet in een museum maar krijgen een tweede leven op het terrein van het Berchmanianum. Het voormalig kloosterverblijf zal tevens dienst gaan doen als universiteitsgebouw.

Met de naderende sluiting van TvA, komt ook de verplaatsing van de Managementfaculteit naar het vernieuwde Gymnasion steeds dichterbij. De eerste verhuisdozen gaan volgende week maandag de kant van het sportcentrum op en in januari zal het nieuwe pand echt in gebruik worden genomen.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen