Home NieuwsRadboud Universiteit RU reageert op kritiek Campuscantus

RU reageert op kritiek Campuscantus

door Redactie

Vandaag stuurde filosofiestudent Gaia (liever geen achternaam) een ingezonden opiniestuk in, waarin zij kritiek leverde op het feit dat de Radboud Universiteit een Campuscantus organiseert.  Op Facebook leidde het, evenals op de website, tot verhitte discussies. Martijn Gerritsen, woordvoerder van de Radboud Universiteit, reageert nu als volgt op de kritiek van Gaia:

Met de introductie biedt de universiteit nieuwe studenten de kans om de universiteit, de stad en elkaar te leren kennen. De cantus maakt sinds vorig jaar deel uit van het programma en is geen drankfestijn maar een zangfestijn. Daar wordt ook een glas bij gedronken. Iedereen is vrij om wel of niet hard mee te zingen en ook om wel of geen bier te drinken.

Net als vorig jaar is de cantus vlekkeloos verlopen, de sfeer was uitbundig en de deelnemers waren positief. Daarmee lijkt de cantus een goede kans te maken om uit te groeien tot een vast onderdeel van het introductieprogramma.

De organisatie van de introductie is overigens alert op alcoholmisbruik gedurende de hele introductie. In de voorbereiding van mentoren en weekendbegeleiders wordt daar volop aandacht aan besteed. De directeur van de Dienst Studentenzaken is van harte bereid om met Gaia hierover in gesprek te gaan.

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter