Home NieuwsRadboud Universiteit RU staat stil bij overlijden Lubbers

RU staat stil bij overlijden Lubbers

door Redactie

Woensdag is oud-premier Ruud Lubbers in zijn geboorteplaats Rotterdam overleden. De Radboud Universiteit (RU) besteedt hier ook aandacht aan met een in memoriam. Lubbers was namelijk sinds september 2004 aan de RU verbonden als eredoctor.

Lubbers was naast eredoctor ook lid van het bestuur van de Stichting Katholieke Universiteit van 1995 tot 1997. Hij heeft daarnaast in zijn jeugd in Nijmegen op het Canisius College gezeten. Lubbers kreeg in 2004 zijn eredoctoraat vanwege zijn grote maatschappelijke verdiensten en de verbondenheid die de RU voelde met zijn gedachtegoed. Zo zette de oud-premier zich in voor de opvang en bescherming van vluchtelingen. In 1982 betrok hij voor het eerst het Torentje op net 43-jarige leeftijd en daarmee is hij de jongste premier die Nederland ooit heeft gekend. In 1994 eindigde zijn premierschap, wat Lubbers tevens de langstzittende premier van Nederland maakt. Lubbers was na zijn premierschap actief binnen de academische wereld, ondere andere als hoogleraar Globalisering aan de Katholieke Universiteit Brabant. Daarnaast was hij dus betrokken bij de RU.

Lubbers is 78 jaar geworden en overleed woensdag in zijn woonplaats Rotterdam, waar hij aanstaande dinsdag begraven zal worden.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen