Home NieuwsRadboud Universiteit RU stelt extra studiewerkplekken beschikbaar

RU stelt extra studiewerkplekken beschikbaar

door Irene Wilde

Al sinds het begin van dit collegejaar klinken vanuit studenten veel klachten over het gebrek aan studiewerkplekken op de campus van de Radboud Universiteit (RU). Met name tijdens de tentamenperiode is het voor studenten moeilijk om een plekje te bemachtigen in de Universiteitsbibliotheek of in een van de hoofdgebouwen van de faculteit.

Op korte termijn is het moeilijk om echt meer studieplekken te creƫren, gaf het College van Bestuur (CvB) al eerder aan. Wel is het CvB aan de slag gegaan om de spreiding van studenten over de verschillende werkplekken te verbeteren. Zo is er nu een lijst waar studenten kunnen zien welke onderwijszalen in de tentamenperiode beschikbaar zijn als studieplek. De lijst is een overzicht van lokalen in onder andere het Erasmusgebouw, het Elinor Ostromgebouw en het Collegezalencomplex. Te zien is hoeveel studieplekken en hoeveel stopcontacten de ruimte heeft.

Ook stelt de RU tijdens de tentamenperiode verschillende gebouwen open in de weekenden. Zo is het Elinor Ostromgebouw nu ook op een aantal zondagen geopend en zal het studielandschap in het Spinozagebouw ook op zaterdag geopend zijn.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen