Home NieuwsRadboud Universiteit RU twee keer wereldkampioen

RU twee keer wereldkampioen

door Redactie

De Radboud Universiteit (RU) is de beste universiteit ter wereld als het aankomt op Speciaal Onderwijs en Taalwetenschappen. Dat blijkt uit de laatste resultaten van het Center for World University Rankings (CWUR).

Het CWUR publiceert jaarlijks een ranglijst van de beste universiteiten ter wereld. De instellingen worden beoordeeld op onder meer de kwaliteit van het onderwijs, het niveau van de medewerkers en het niveau van alumni. Niet alleen de universiteiten worden beoordeeld, maar ook de faculteiten worden apart onder de loep genomen. Het CWUR kwam na een uitgebreid onderzoek tot de conclusie dat het onderdeel Speciaal Onderwijs, dat hoort bij de opleiding Pedagogiek en onderwijs, het beste kan worden gestudeerd aan de RU. De Katholieke Universiteit Leuven zou een goede tweede keus zijn. Ook de Nijmeegse opleiding Taalwetenschappen mag zich de beste ter wereld noemen volgens het CWUR. Op het gebied van Primaire Gezondheidszorg, Experimentele Psychologie, Multidisciplinaire Psychologie en Rehabilitatie staat de RU eveneens in de top tien. 

In de top-1000 van universiteiten, die door het CWUR werd gepubliceerd in 2016, is de Nijmeegse universiteit terug te vinden op plek 113. De wereldranglijst wordt vooral gedomineerd door Amerikaanse topuniversiteiten, zoals Harvard, Stanford en Massachusetts Institute of Technology. De beste van universiteit van Nederland zou volgens het CUWR te vinden zijn in Utrecht. De RU behoort met een zesde plek tot de landelijke subtop.

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen