Home NieuwsRadboud Universiteit RU zet dalende lijn op QS-ranking voort

RU zet dalende lijn op QS-ranking voort

door Redactie

De Radboud Universiteit blijft in een neerwaartse spiraal zitten op de QS-World University ranking, de internationale ranglijst voor universiteiten. De RU zakte van de 177e naar de 190e plaats. In de afgelopen vier jaar is de universiteit maar liefst 54 plaatsen gezakt.

De QS-ranking bepaalt haar ranglijst op basis van verschillende factoren. Onder meer wordt er gekeken naar academische reputatie, het aantal internationale studenten en het aantal citaties per faculteit. Eerstgenoemde factor stelt zwaar mee, deze bepaalt voor veertig procent op welke plek de universiteit staat op de QS-ranking. In de categorie aantal citaties per faculteit doet de RU het goed, met een score van 78,4 van de 100 punten. In de categorie internationale studenten doet de Nijmeegse universiteit het beduidend minder. Daar haalt de RU slechts 33,9 punten. Geen wonder dat de RU meer inzet op de verengelsing van de universiteit.

Het dalen van de RU op de QS-ranking past in de algemene tendens onder Nederlandse universiteiten. Alleen de Technische Universiteit Delft, Wageningen University en de Universiteit Twente wisten hun positie te verbeteren op de ranglijst. De absolute laagvlieger is Tilburg University. De Brabantse universiteit daalde van de 293e naar de 330e plaats. Waar deze algemene tendens vandaan komt is nog niet bekend.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen