Home NieuwsRadboud Universiteit Slaat het Huygens toch niet haar vleugel uit?

Slaat het Huygens toch niet haar vleugel uit?

door Redactie

Als het aan de Faculteit der Natuurkunde, Wiskunde en Informatica (FNWI) ligt, krijgt het Huygensgebouw geen nieuwe vijfde vleugel. De decaan van de FNWI Stan Gielen liet vanmorgen aan Vox weten dat een nieuwe vleugel voor 2000 vierkante meter aan ruimte te veel zorgt en dat de extra kosten hiervan ten koste zouden gaan van onderzoek en onderwijs. 

Masterplan
Eerder werden in het Masterplan drie scenario’s geschetst voor de uitbreiding van het gebouw van de FNWI. Het eerste plan is het bouwen van een nieuw, los gebouw, dat parallel loopt aan de Heyendaalseweg. Hierbij blijft het Linnaeusgebouw ongeschonden. Het tweede plan is het bouwen van een korte vijfde vleugel aan het Huygensgebouw, waarbij het Linnaeusgebouw gedeeltelijk gesloopt wordt. Het derde scenario is het realiseren van een grote vijfde vleugel, zoals de eerdere vier vleugels. Michel ter Berg, adjunct-directeur van het Universitair Vastgoed Bedrijf (UVB) vertelde eerder aan ANS dat er werd uitgegaan van het derde scenario, maar dat het plan wel nog werd onderzocht. Dit plan lijkt nu dus echter van de baan. 

Een medewerker van het UVB vertelt geen idee te hebben waar de verwerping van dit plan ineens vandaan komt en stelt verbaasd te zijn door het bericht. Het secretariaat van de FNWI stelt dat de beslissing niet op facultair niveau is genomen, maar dat het College van Bestuur over deze besluiten gaat. Martijn Gerritsen, woordvoerder van de Radboud Universiteit, laat weten dat het College nog geen formeel besluit heeft genomen wat betreft de verbouwing. ‘Volgens de decaan blijkt uit de haalbaarheidsstudie dat het financieel lastig is om een nieuwe vleugel te bouwen.’

De FNWI is verantwoordelijk voor het onderzoek naar de financiële haalbaarheid, maar is dus van mening dat het bouwen van een grote vijfde vleugel te duur wordt. De faculteit zal nu zelf verder onderzoeken hoe de bètafaculteit het beste kan worden uitgebreid.

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen