Home NieuwsRadboud Universiteit SNUF splitst zich op

SNUF splitst zich op

door Redactie

De fondsenwervingsstructuur van de RU gaat op de schop. Een deel van de diensten van het Stichting Nijmeegs Universiteitsfonds (SNUF) zullen opgaan in het nieuwe Radboud fonds en een deel zal voortaan gaan vallen onder Dienst Studentenzaken (DSZ).

Gelden uit private sector
Het doel van de reorganisatie is volgens een notitie van de UGV van 11 april ‘het inhalen van de achterstand die de Radboud Universiteit heeft wat betreft het werven van fondsen uit de private sector’. Terwijl de inkomsten bij verschillende universiteiten in Nederland oplopen tot in de miljoenen, haalt SNUF jaarlijks slechts ongeveer 50.000 euro op.

Andere redenen die worden gegeven voor de reorganisatie is dat er de laatste jaren steeds minder geld bij de overheid te halen is voor de universiteit en dat het voor onderzoekers steeds moeilijker is om nationale en Europese gelden te cashen. Daarnaast wordt er in de notitie op gewezen dat honoreringspercentages, het aantal voorstellen dat onderzoeksfinanciering krijgt toegewezen, de afgelopen jaren zijn geslonken.

Lege huls
Monique van Vegchel, voorzitter van de Universitaire Studentenraad, was aanwezig bij de Gezamenlijke Vergadering waarin de notitie werd besproken. Ze benadrukt dat er in het nieuwe stelsel niets zal veranderen voor studenten. ‘Alle diensten van SNUF zullen blijven bestaan, maar gaan vallen onder het nieuwe Radboud Fonds en Dienst Studentenzaken. Omdat SNUF zelf hierdoor een lege huls wordt, zal de organisatie worden opgeheven. Bij SNUF zullen ook geen mensen hoeven te vertrekken.’ Van Vegchel laat weten dat de USR de ontwikkelingen van deze reorganisatie kritisch zal blijven volgen. 

Binnenkort zal meer duidelijk worden over hoe er precies invulling zal worden gegeven aan de reorganisatie en wat de concrete gevolgen hiervan zullen zijn. 

 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen