Home NieuwsRadboud Universiteit [Update] Sportcentrum ontruimd voor vals alarm

[Update] Sportcentrum ontruimd voor vals alarm

door Irene Wilde

Vrijdagochtend 22 februari is het sportcentrum van de Radboud Universiteit ontruimd vanwege een brandalarm. Na een kwartier bleek al dat er geen brand was en dat het om een vals alarm ging.

‘Er had iemand, waarschijnlijk per ongeluk, de knop ingedrukt van het brandalarm’, vertelt een van de portiers van het Elinor Ostromgebouw (EOS). Alle aanwezigen in het sportcentrum moesten naar buiten, verward of er echt brand was of dat het om een oefening ging. In het EOS, dat direct verbonden is met het sportcentrum, ging het alarm niet af. ‘Ik ben de lokalen langsgegaan om iedereen naar buiten te sturen’, vervolgt de portier zijn verhaal. ‘Maar lang niet iedereen wilde luisteren omdat ze geen alarm hoorden.’ Na vijf minuten kwam de brandweer met loeiende sirenes aanrijden, maar al snel werd duidelijk dat het om een vergissing ging. Terwijl de auto rechtsomkeert maakte, mochten alle studenten weer terug het gebouw in.

Waarom het alarm alleen in het sportcentrum afging en niet in de rest van het gebouw, weet de portier niet. Wel zouden volgens hem vaker oefeningen gehouden moeten worden om in de toekomst te voorkomen dat de helft van de aanwezigen binnen blijft zitten.

Update:
Uit een filmpje op de website Dumpert.nl blijkt dat het alarm is afgegaan door een sqaushbal die per ongeluk tegen het knopje van het alarm kwam. 

Gerelateerde artikelen

Laat een reactie achter