Home NieuwsRadboud Universiteit Sportief het weekend in met Radboud Sports

Sportief het weekend in met Radboud Sports

door Redactie

Aankomende vrijdag vindt de zesde editie van Radboud Sports plaats. De Radboud Universiteit (RU) pakt vanwege het lustrum extra groot uit tijdens de jaarlijkse sportdag. 

De middag begint met een openingsceremonie van bijna een uur, waarbij de lopers het lustrumlogo zullen vormen voor een speciale foto. Daarna breekt de klassieke Strijd der Faculteiten los, waarbij teams van studenten, medewerkers en alumni het tegen elkaar opnemen. Hierbij strijden ze op traditionele sporten als voetbal, hockey en tennis. Tegelijkertijd kunnen andere sportliefhebbers zich uitleven op het Sportfestival. Hier staan uiteenlopende sporten op het programma, van boogschieten en biljarten tot yoga in het park en theatersport. Ook is er een segway-tour over de campus voor wie liever lui is dan moe.

Daar houdt het echter nog niet op, want als deze onderdelen om vier uur klaar zijn, is de sportdag pas halverwege. Tussen vier en vijf geeft olympisch coach Robin van Galen een lezing, waarna de tussenstand van de Strijd der Faculteiten wordt bekendgemaakt. Vervolgens is het om half zes tijd voor het finalespel, waarbij de finalisten nog meer sportieve activiteiten moeten ondernemen. Aan het eind van de dag wordt duidelijk wie dit jaar met de Radboud Cup naar huis gaat en zal er uiteraard nog worden geborreld. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen