Home NieuwsRadboud Universiteit Studenten vroeger uit de veren

Studenten vroeger uit de veren

door Redactie

Zoals eerder bekend werd, zullen de colleges op de Radboud Universiteit (RU) vanaf september een kwartier vroeger beginnen. Deze week zijn de nieuwe collegetijden gepresenteerd en is er meer duidelijk over wat er precies verandert.

De aanleiding voor de wijziging is de grote drukte in het verkeer en het openbaar vervoer tijdens de ochtendspits. Uit onderzoek blijkt dat het uit elkaar halen van de begintijden van RU en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) het aantal reizigers drastisch kan doen verminderen. Daarom beginnen de eerste colleges van de RU vanaf aankomend collegejaar al om half negen, een kwartier eerder dan nu het geval is. Studenten aan de HAN kunnen zich daarentegen ‘s morgens nog een keer extra omdraaien, voor hen beginnen de colleges met ingang van september pas vanaf negen uur. Wie in de avond eerder naar huis wil, heeft wel geluk, want door de maatregel zijn de laatste colleges op de RU ook een kwartier eerder klaar.

In een persbericht verzamelt de RU reacties op het nieuws. Wilma de Koning, vicevoorzitter van het College van Bestuur van de RU, en Kees Boele, collegevoorzitter van de HAN, benadrukken het belang van de maatregel voor het verbeteren van de verkeersveiligheid op de campus. Ook de gemeente Nijmegen reageert enthousiast, volgens wethouder HarriĆ«t Tiemens profiteert iedereen van de maatregel. Roger van Boxtel, baas van de NS, is te spreken over het initiatief. Hoewel hij benadrukt dat iedereen welkom is in de trein, moet het reizen wel comfortabel blijven. De nieuwe maatregel kan daar volgens hem zeker bij helpen. 

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen