Home NieuwsRadboud Universiteit Studentenportal in een nieuw jasje

Studentenportal in een nieuw jasje

door Redactie

Vanaf vandaag zal je studentenportal er anders uit zien, want de RU-portal is vernieuwd.

Vol op de man
De grootste verandering aan de portal is dat het eerste tabblad voortaan vol staat met persoonlijke informatie over je studie in plaats van algemene informatie. Eerst stond deze op het tweede tabblad, maar dat is nu dus naar voren gehaald. Hierbij moet je denken aan aanspreekpunten of nieuwsberichten van je opleiding. Sommige informatie, zoals je persoonlijk rooster, de RU-mail en de cursusberichten van Blackboard staan net zoals voorheen op het eerste tabblad.

Informatie die eerst op het eerste tabblad stond, zoals de beschikbaarheid van computers in de UB en de nieuwsberichten van ANS en Vox, zijn verplaatst naar het tweede tabblad met de naam ‘Radboud Algemeen’. Ook kan je er terecht voor meer algemene informatie over ICT-voorzieningen, de menu’s van de Refter of Het Gerecht en nieuwtjes van de RU zelf. Overigens gelden de veranderingen niet voor alle faculteiten. Bij de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen staat bijvoorbeeld de nieuwsfeed van ANS en Vox nog wel op het eerste tabblad. 

Terug naar het oude
Met de aanpassingen aan de studentenportal hoopt de RU tegemoet te komen aan de wens van de student om sneller toegang te krijgen tot de informatie waar de student behoefte aan heeft. Mocht je meer behoefte hebben aan de oude vormgeving van de RU-portal, omdat je bijvoorbeeld liever de nieuwsberichten van ANS op je eerste tabblad wil hebben, dan kan je in de rechter bovenhoek bij ‘Mijn Sites’ de oude ‘Student Portal’ aanklikken. Als je klachten hebt over de nieuwe portal, dan kan je deze mailen naar portal@ru.nl

Toegegeven, de actie om de nieuwsfeed van ANS op het tweede tabblad te zetten is een slimme zet geweest van de RU. Geen enkele universiteit vindt het leuk om kritiek te krijgen, dus dan kan je de critici maar beter wegmoffelen op een webpagina waar toch bijna geen hond komt. 

Portal

Laat een reactie achter

Gerelateerde artikelen